Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Οι πηγές της Πίστης

Ομως ειναι ολα θεμα πιστης...
Πριν μερικα χρονια χριστιανικες κοινοτητες σε καποιες πολιτειες των ΗΠΑ ξεσηκωθηκαν και αντεδρασαν οταν διεπιστωσαν πως τα παιδια τους διδασκονται στο σχολειο και μαλιστα στο μαθημα της Βιολογιας τη θεωρια της εξελιξης των ειδων του Δαρβινου. Στην υβριστικη αυτη για το Θεο και το ειδος μας θεωρια υποστηριζεται συν τοις αλλοις πως το σημερινο ανθρωπινο ειδος προηλθε, μεσω μιας φυσικης διαδικασιας που ονομαζεται γενετικη εξελιξη, απο μια αλυσιδα παλαιοτερων ειδων τα οποια συσχετιζονται μεταξυ τους γενετικα, μοιραζονται δηλαδη κατα ενα πολυ μεγαλο μερος το ιδιο γενετικο υλικο. Η μεταβαση απο ενα ειδος σε ενα αλλο συμβαινει αυθορμητα με μια σειρα τυχαιων μεταλαξεων του γενετικου υλικου. Κατι τετοιο ηταν προφανως αδιανοητο για τους συγχρονους χριστιανους καθως κλονιζε τα θεμελια της πιστης τους και προφανως...των παιδιων τους!

Φυσικα οι αμερικανοι προοδευτικοι χριστιανοι δε θα επετρεπαν ποτε να διδαχθουν τα παιδια τους μια επιστημονικα αρτια και εμπερειστατωμενη θεωρια για τη ζωη και τον ανθρωπο, οχι οταν μια τετοια θεωρια θα μπορουσε να δημιουργησει στα μυαλα των παιδιων τους ερωτηματα σχετικα με τη θρησκευτικη τους πιστη και τα δογματα που με τοσο κοπο καταφερε η συγχρονη κοινωνια να χωρεσει στο κεφαλι τους. Τουλαχιστον δε θα παρεδιδαν τα οπλα χωρις μαχη!

Ετσι λοιπον μια ομαδα χριστιανων δημιουργησε η μαλλον εφηυρε αυτο που τελικα ονομαστηκε θεωρια της Ευφυους Δημιουργιας (Intelligent Design)και προεβαλλε αυτην ως μια επιστημονικα αποδεκτη θεωρια η οποια θα μπορουσε καλλιστα να κατεχει μια θεση στα σχολικα βιβλια της Βιολογιας και να διδασκεται ως εναλλακτικη θεωρια σε αυτη της εξελιξης.
Περισσοτερα για τη "θεωρια" της ευφυους δημιουργιας θα βρειτε εδώ! (http://en.wikipedia.org/wiki/Intelligent_design)

Η ιδεα ειναι οτι δημιουργουμε τοσο ισχυρα αξιωματα (περι υπαρξης θεου και παντοδυναμιας) ωστε η βουληση του και μονο δικαιολογει χωρις περεταιρω συζητηση οποιοδηποτε επιχειρημα περι ζωης και ανθρωπου που αλλιως θα εμοιαζε αυθαιρετο. Επιβαλλεται ετσι δηλαδη μια σχεση συσχετισης μεταξυ των παρατηρουμενων στη φυση και της υπαρξης μιας ανωτερης Θεικης δυναμης μεσω της οποιας εξηγουνται τα παντα, χωρις ομως να εισαγεται καμμια εννοια αιτιοτητας, κανενας κοσμικος νομος.
Και φυσικα ο Θεος, ο οποιος γενικα μπορει να κανει οτιδηποτε του κανει κεφι ανα πασα στιγμη, δεν ειναι αλλος απο το γνωστο σε ολους μας χριστιανικο θεο...

Ευκολα κατι τετοιο περασε στην ουτως η αλλως διεστραμμενη συνειδηση και αντιληψη των αμερικανων, με αποτελεσμα σε πολιτειες οπως το Kansas να επιβληθει η διδασκαλια της εναλλακτικης "θεωριας" στο μαθημα και τα βιβλια της Βιολογιας :!: Περισσοτερα για την παρωδια αυτη θα βρειτε εδώ! (http://en.wikipedia.org/wiki/Intelligent_design_movement#Teach_the_Controversy_ 2)

Ναι λοιπον, η θρησκεια ειναι και επιστημη συμφωνα με ορισμενα σχολεια των ΗΠΑ, γεγονος το οποιο δεν αφησε αδιαφορη την επιστημονικη κοινοτητα και φυσικα.. τη νεολαια!


Ο Bobby Henderson, ενας Αμερικανος φοιτητης φυσικης αποφασισε να στειλει μια επιστολη στο συμβουλιο παιδειας του Kansas στο οποιο θα εξηγουσε οτι η Αληθεια βρισκεται αλλου και ηταν κρυμμενη καλα για αρκετα χρονια. Μεσα στο γραμμα αυτο περιεγραψε τους λογους για τους οποιους η αποφαση του συμβουλιου αδικουσε τους Pastafarians - τους πιστους στο Flying Spaghetti Monster - οι οποιοι συμφωνα με αυτον γνωριζουν την αληθινη αληθεια για τον κοσμο.
Μεσα σε ολα εξηγει επισης και την πραγματικη αιτια του global warming και την τεραστια σημασια που εχει η πτωση του πληθους των πειρατων στην εξελιξη του πλανητη μας. Το γραμμα μπορειτε να βρειτε αυτουσιο ΕΔΩ (http://www.venganza.org/about/open-letter/) ενω περισσοτερες πληροφοριες για τη νεα μου θρησκεια θα βρειτε ΕΔΩ (http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_spaghetti_monster) και στην επισημη ιστοσελιδα της Εκκλησιας του Ιπταμενου ΜακαρονοΤέρατος www.venganza.org


Εχω ηδη ασπαστει την αληθινη αυτη θρησκεια και περιμενω αρκετους ακομη απο εσας να κατανοησετε τις βαθιες αληθειες που κρυβει μεσα της.

Ευχαριστω για την προσοχη σας, και ειθε το Flying Spaghetti Monster να σας αποκαλυφθει οπως αποκαλυφθηκε και σε μενα...

16 σχόλια:

FrapDigo είπε...

Πφφφφ...άργησες! Εγώ είμαι ήδη πιστός! Δεν έχεις όμως πρόβλημα, ως χορτοφάγος με τους κεφτέδες;

Urfurslaag είπε...

μα δεν πρόκειται να το φάω...

Αλεξάνδρα η μικρή είπε...

...Φάγετε εξ αυτού πάντες,
τούτος εστί ο κεφτές μου
ο δι εσάς μαγειρευόμενος...


The Gospel of the Flying Spaghetti Monster, κεφ 69 ("Οι λόγοι Του") παράγραφος 3, στίχος 6.

Οπως καλά (;) γνωρίζεις (;), η ιέρεια απαγγέλλει (μεταξύ άλλων) αυτά τα Ιερά Λόγια Του, κατα τη Θεία Κενωνία.

Αν λοιπόν "δεν πρόκειται να το φάω" όπως λες, άπιστος θα είσαι!
Ουαί φαρισαίε!

Urfurslaag είπε...

Ωχ αμαν έχετε δικιο αγαπητε...ε λοιπόν θα φάω από τον Ιερό Κεφτέ και μόνο από Αυτόν στα πλαίσια της λατρείας του ΙΜΤ κατα παάβαση των αρχών της χορτοφαγίας (έφαγα και μια πίτα του παπου με κοτόπουλο εχθες, παιδια την χωνεύω ακόμη)

FrapDigo είπε...

Από τo Friends:

Phoebe: "I don't eat meat"

Rachel's Dad: "But it's chicken!"

Αλεξάνδρα η μικρή είπε...

Αααχ, σεις οι σχετικώς νεοφώτιστοι!
Δεν προλάβατε να διαβάσετε ακόμη όλες τις Γραφές (εδώ που τα λέμε τόση σωρευμένη γνώσις χρειάζεται χρόνια πολλά για να αναγνωσθεί, έστω...)
Και πέφτετε σε τέτοιου είδους "παγίδες" των αντιπάλων του ΙΜΤ.

Κεφτές, και δε φταις - που λέει ένα χαριτωμένο λογοπαίγνιο...

Το ΙΜΤ μας αγαπά όλους. Δεν εξαναγκάζει κανέναν. Κατά τη Θ. Κενωνία, προσφέρονται τοματοκεφτέδες, ρεβυθοκεφτέδες, πατατοκεφτέδες... πλήθος κεφτέδων για χορτοφάγους!

Η σοφία Του, τα πάντα εις κεφτέ εποίησεν ;-)

Μελετήστε την Μακαρονοσοφία Του!

+κεφτέδισον+

λολιτα είπε...

ασπαζομαι επισημα την θρησκεια και ευχομαι μια μερα να κυριαρχησει στο παγκοσμιο στερεωμα...

Zaphod είπε...

Ειμεθα λατρείαι ανάδελφαι :)

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

love&kisses
zaphod

Το σωστό να λέγεται είπε...

Ουρφ, ουρφ, ουρφ!!!

Ληγμένο κυμά βάζεις στους κεφτέδες σου;

Ι.Π.Χ.Κ
Ίδρυμα
Προστασίας
Χριστιανών
Καταναλωτών.

Το σωστό να λέγεται είπε...

Ξέρετε τους λόγους εξαφάνισης των δεινόσαυρων από την Γη;

Έπεσε φωτιά από τον ουρανό και τους έκοψε.
Γι' αυτό ο Ουρφ τάχει με τον Θεό;

Οι γονείς πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ζητούν από την πολιτεία να μην διδάσκονται τα παιδιά τους θεωρίες που ισοπεδώνουν την φαντασία και δημιουργικότητά.
Είναι ελεύθεροι.

Το να διδάσκεται ότι η ζωή και οι πολύπλοκοι νόμοι αναπαραγωγής της και εξέλιξης της δημιουργήθηκαν στην Γη από απλή τύχη προσβάλλει την επιστήμη των μαθηματικών.
Ο Αϊνστάιν είπε "Ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το Σύμπαν".

Αν υποτιμούμε τόσο πολύ την μία επιστήμη γιατί τότε όχι και τις άλλες

Zaphod είπε...

@το σωστό να λέγεται
Δεν ξεύρεται τι λέτε. Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν διότι έγιναν σουβλάκια προς δόξα του Σουβλακέα του Μέγιστου

love&kisses
zaphod
pontifex maximus

Ανώνυμος είπε...

H Θεωρία της εξέλιξης είναι απλώς μια θ ε ω ρ ί α...

Απλώς είναι η επικρατούσα θεωρία
Δεν είναι Ευαγγέλιο...

[Το ίδιο συμαβαίνει και με το big bang... και αυτό είναι θεωρία]

Για 'μένα πάντως, ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα θα έπρεπε να αναφέρει και τις δύο θεωρίες και όσες άλλες τυχόν υπάρχουν και να μπορεί να διαλέξει ο μαθητής ποια του ταιριάζει καλύτερα...

Συμφωνώ επίσης με τον προ-προλαλήσαντα ότι είναι λογικά αδύνατον να έχουν γίνει όλα κατά τύχη...

Unknown είπε...

Παιδιά το Flying Spagetti Monster κυκλοφορεί στα ράφια των ελληνικών βιβλιοπωλείων!

http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/301965

Το δυνατό πολύχρωμο ποσοστό είπε...

Πω πω!

θέλω να γινω κι εγώ πιστός!

εγγράψτε με αυτήν την στιγμή!

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Τον ειδα στον υπνο μου και τελικα υπαρχει. Ω μεγαλο Μακαρονοτερας, ευλογησον

Panos είπε...

Εγώ παιδιά σήμερα έγινα πιστός διάβασα τα ιερά κείμενα για αυτόν. Ω τι ευλογημένη στιγμή. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αδέλφια. Αχόϊ ναύτες (το ξέρω δεν έχει έρθει ακόμα το International Talk like a Pirate day αλλά δεν πειράζει)